Onze activiteiten 

 

In Nederland worden door ons lesideeën verzameld en uitgewerkt op leskaarten. Met materialen die we in Nederland en lokaal aanschaffen, stellen we zo een divers lespakket samen. Bij elke les kan uit dit pakket een opdracht gekozen worden om met de kinderen uit te voeren. Een opdracht kan op zichzelf staan, maar ook in het teken staan van een thema, of onderdeel uitmaken van een groter (groeps-)project. We willen zorgen voor een grote diversiteit aan opdrachten, waarbij de kinderen ook praktische voorwerpen of educatieve materialen voor hun school kunnen maken (bijvoorbeeld een spel om samen in de klas te doen).

Als start worden in Zambia de lessen door ons samen gegeven na, of tijdens schooltijd. In overleg met de school wordt gekeken bij welke groepen dat op dat moment het beste past. In eerste instantie zullen de lessen gegeven worden in de hogere groepen op school omdat deze kinderen goed Engels spreken. De lessen duren ongeveer 1,5 uur.

Daarbij willen we leerkrachten en andere betrokkenen enthousiast maken om in de toekomst zelf de creatieve lessen te gaan geven en op te nemen in het bestaande lesprogramma. De leskaarten en materialen worden op de scholen bewaard zodat zij hier ook gebruik van kunnen maken.

Vervolgens zullen we vanuit Nederland de scholen gaan ondersteunen met materialen en ideeën zodat de leerkrachten zelf creatieve lessen kunnen geven.

 

Zie bij het kopje Van Start hoe de eerste lessen zijn verlopen!