Mei 2024

Ook Princenhage (Breda) heeft meegedaan met de statiegeldactie! 

Dankjewel voor alle bijdragen!! ❀️❀️

 

Koningsdag 2024

Eigen spullen en veel ingezameld vanuit de buurt. Opbrengt 178,35. Superleuk om op deze manier voor Eljaluso actief te zijn.

April 2024

Dank aan Uitgeverij Messerschmidt voor het drukken van de folders

April 2024 

En weer een mooi bedrag opgehaald vanuit de flessenbonactie van de Albert Heijn in Nuenen, een kleine 200 euro. Daar kopen we weer veel materiaal voor kopen.

Maart 2024

We gaan weer op reis! In oktober dit jaar gaan we weer naar Zambia om scholen te ondersteunen bij het opzetten van lessen en het brengen van lesmaterialen. De reis is geboekt en we zien er heel erg naar uit om weer aan de slag te gaan, de scholen waar het project al loopt te bezoeken en op enkele nieuwe scholen lessen te mogen gaan verzorgen. 

Februari 2024

Wat een mooie opbrengst; gisteren mochten we 232,65 ophalen bij de Jumbo in Nuenen, vanuit de flessenbonactie.

Ruim 300 mensen hebben in februari hun statiegeld gedoneerd. Heel blij mee.

Januari 2024

Materialen gearriveerd op Nekacheya School!! Aanvullingen voor de creatieve lessen. 

'Thank you very much Eljaluso, we have received the parcel. We really appreciate what you are doing'

December 2023

Familie Friesen (oprichter van de Xavier Community School (ook in de wijk Linda) bezocht Livingstone. Ze hebben materialen meegenomen en gekocht daar om aan Nekacheya en Linda Communityschool te geven. De caissière wist niet wat ze zag toen er zoveel pollepels over de band gingen. In een land als Zambia moet men wennen aan het feit dat pollepels gebruikt worden voor artlessen....Directeur van LCS, Cathy, was helemaal stil toen de spullen arriveerden. Op de foto samen met Xavier Friesen.

September 2023

Wereldmarkt in Nuenen, promotie van Eljaluso

Augustus 2023

Goede Doelen markt op Weverkeshof in Nuenen, kinderboerderij met veel aanloop van kinderen. Leuk om de lessen te doen voor de kinderen en tegelijk hun ouders uitleg te geven over ons doel in Zambia. En natuurlijk ook hopen op donaties.

Mei 2023

Gertie en Jacco, vrienden van Janneke, zijn drie weken in Zambia geweest. Zij hebben voor de Artclub een volle koffer met materialen meegenomen en op 10 mei aan de Linda Community School gegeven. Ze werden door de directrice Cathy hartelijk welkom geheten en kregen een rondleiding. De school is opnieuw gegroeid, er zijn nu 770 kinderen op school. Ze waren heel blij met alle knutselmaterialen. Gertie en Jacco hebben een paar Eljaluso lessen gegeven waarbij ook de teachers mee gingen doen. Ook hebben ze een Eljaluso les gegeven aan volwassenen, die 's middags op school les krijgen. Samen met twee teachers hebben ze een ketting van kralen gemaakt. De volwassenen waren heel serieus bezig en zagen het nut ervan in dat ze hiermee een vaardigheid leren waar ze profijt van kunnen hebben; als ze er beter in worden, kunnen ze mooie dingen maken en bijvoorbeeld verkopen op de markt.

December 2022: Lees hieronder het interview met Janneke in Panakkersnieuws!

PA Nakkersnieuws 6 4
PDF – 2,4 MB 208 downloads

November 2022: Terug! Wat was het een succes!!

Ga snel naar de pagina's 2022 Zambia en Galerij om alles te lezen over onze reis en lessen!

 

25 oktober 2022: Morgen vliegen we!! Zo spannend en leuk om dit nu eindelijk van start te laten gaan

 

 

 

 

September 2022

 

Eens kijken wat we allemaal al bij elkaar verzameld hebben. We kunnen twee koffers vullen van ieder 23 kilo. We komen al tot 35! Dus nog even door shoppen.

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                             De folder  ----->

Mei 2022

Er is geboekt!

We hebben de reis geboekt en we gaan vertrekken op woensdag 26 oktober en blijven tot 20 november.  We zullen donderdag aankomen en dan hebben we vrijdag en het weekend om te acclimatiseren, de contacten te leggen, scholen te bezichtigen, afspraken te maken en de  materialen in te kopen. Drie volle weken zullen we in de scholen werken.

De flyers liggen bij de drukker en kunnen daarna verspreid worden. De komende maanden zullen we verder werken aan de materialen. 

 

 

April  2022

Lang stil geweest.....door corona hebben we helaas nog niet af kunnen reizen. In februari jl was er gelukkig eindelijk groen licht; het land is geel! We kunnen dus gaan plannen. We denken er over om in oktober te gaan. De komende maanden gaan we verder werken aan het lesmateriaal. 

 

 

Juni 2021

De stichting is opgericht! Na het regelen van de formaliteiten voor de stichting zijn we op dit moment druk bezig om een mooi lespakket samen te stellen. We hebben een hoop leuke ideeën voor creatieve opdrachten. We beschrijven ze in duidelijke stappen (met veel foto's) en zorgen dat ze op mooie, stevige leskaarten gedrukt worden. Zodra we gaan kunnen ze mee naar de scholen om door ons, en later door de leerkrachten, gebruikt te kunnen worden! 

De planning is om in oktober 2021 samen naar Zambia af te reizen. In overleg met de directrice van één van de scholen lijkt deze periode goed te passen in verband met de schoolexamens in november. Gedurende 3 weken gaan we workshops opzetten en verzorgen op een tweetal scholen. 

In overleg met de leerkrachten zullen we starten in enkele hogere groepen op de Linda Community School en de Nekacheya School in Livingstone.